Eesti esitab Oscaritele kaks filmi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOLMEKESI METSAS: Rokitäht Zäk (Juhan Ulfsak), Viivi (Elina Reinold) ja poliitik Aadu Kägu (Raivo E. Tamm)
KOLMEKESI METSAS: Rokitäht Zäk (Juhan Ulfsak), Viivi (Elina Reinold) ja poliitik Aadu Kägu (Raivo E. Tamm) Foto: allfilmphotos.com

Ka tänavu ei piirdu me Oscarite puhul vaid ühe, traditsioonilise mitteingliskeelse filmi kategooria esitusega, milleks on Toomas Hussari «Seenelkäik». Nukufilmi stuudio läkitab omalt poolt ookeani taha Ülo Pikkovi nukufilmi «Keha mälu», mis üritab löögile pääseda lühikeste animafilmide konkurentsis.

«Seenelkäigu» valik pole üllatus. Film on pälvinud positiivset vastukaja nimekatelt festivalidelt, sealhulgas äsja teiselt poolt ookeani Torontost.

«See on värske film, mis võiks oma lihtsuses olla ühtmoodi arusaadav nii meile siin Eestis kui neile seal Ameerikas – ka võiks see pakkuda rasketele teemadele head vaheldust,» põhjendas filmi sihtasutuse välissuhete juht Tristan Priimägi, kes juhtis valiku teinud komisjoni. Peale tema kuulusid sinna veel produtsent Anneli Ahven, režissöör Anu Aun ning kinopidajad Timo Diener ja Tiina Savi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles