Laborite vindunud ehitus lõpeb mõne nädala pärast

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor Paavo Kaimre (esiplaanil) ja instituudi arendusspetsialist Linnar Pärn näitasid eile, kui kaugele on jõudnud kolme basseiniga hüdraulikalabori ehitus.
Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor Paavo Kaimre (esiplaanil) ja instituudi arendusspetsialist Linnar Pärn näitasid eile, kui kaugele on jõudnud kolme basseiniga hüdraulikalabori ehitus. Foto: Sille Annuk

Eesti Maaülikooli Kreutzwaldi 56 laborihoone, mis pidanuks saama õppejõudude ja tudengite käsutusse juba 2011. aasta sügissemestriks, peaks firmaga Eviko sõlmitud lepingu järgi valmima oktoobri lõpuks.

Metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor Paavo Kaimre sai esialgu nimetada kolme peatselt tööle hakkavat laborit: ehituskonstruktsioonide labor, hüdraulikalabor ning puidutöötluslabor. Arv on tinglik, sest puidutöötluses on mõttes arendada lisaks väiksemaid õppelaboreid, selgitas Kaimre.

Ehituskonstruktsioonide labor tuleb Eestis ainulaadne selle poolest, et lubab proovida tervelt 12 meetri pikkuste betoontalade vastupidavust deformeerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles