Hamilton võtab Schumacheri koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher (vasakul) annab teatepulga Mercedeses üle Lewis Hamiltonile.
Michael Schumacher (vasakul) annab teatepulga Mercedeses üle Lewis Hamiltonile. Foto: AFP/SCANPIX

Vormel-1 sarjas ka «hulluks hooajaks» nimetatud piloodivahetuste karusselli lõi täistuuridel käima Lewis Hamiltoni otsus siduda ennast McLareni meeskonna asemel järgmiseks kolmeks hooajaks Mercedesega, asendades lahkuva Mi­chael Schumacheri.

Britt lahkub seega otsekui teisest kodust, sest ta on olnud McLareni sõitja alates 13. eluaastast ehk kogu oma karjääri jooksul. «On aeg end uues keskkonnas proovile panna, olen väga elevil, et saan oma elus uut peatükki alustada,» sõnas kolm aastat tagasi maailmameistriks tulnud Hamilton oma avalduses. «Mercedes-Benzi pärand mootorispordis on tohutu, nagu ka nende võidukirg. See joon on ka minus ja usun, et võin «hõbenooled» võidule viia. Meie ühine eesmärk on MM-tiitel.» Mercedes maksab talle aastas vähemalt 15 miljonit naela ning annab ka vabamad käed isiklike sponsorlepingute sõlmimisel.

Hamiltoni ja Schumacheri karjäär lõikuvad ajaloos juba teist korda. Kui toona 22-aastane britt 2007. aastal McLareniga liitus, lükkas tiim lepingu avalikustamist edasi, sest kartis, et see jääb teise teate varju. Konkureerivaks uudiseks oli ei miski muu kui seitsmekordse maailmameistri Schumacheri loobumine. Kolm aastat hiljem oli sakslane siiski rajal tagasi, ent pole endisele särale ligilähedalegi jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles