Õnne Pillak: Potjomkin ahistab jälle pealinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak.
Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Õnne Pillaku sõnul on linnavalitsuse poolt volikogule saadetud teine lisaeelarve täis näilisi abipakkumisi, millega püütakse õigustada linna ebamõistlikke kulutusi.

«Reformierakonna fraktsioon juhtis juba 2012. aasta eelarve vastuvõtmisel tähelepanu lasteaedade ja teede remondi alarahastamisele, kuid siis eelistas linnapea ja tema meeskond jätkuvalt suurendada linna meediakulusid ning teha lisaeelarvega 3,5 miljoni euro suurune kingitus oma suursponsorile,» sõnas Pillak.

«Keskerakonna eestvedamisel on viimaste aastatega Tallinnast tehtud korralik Potjomkini küla ning 2,6 miljoni euro suurune lisaeelarve, millega jagatakse juba aasta algusest peale alarahastatud valdkondadele pisut lisaraha, on üks stiilinäide kapitaalremonti vajava maja fassaadi ülevärvimisest,» lisas Pillak.

Kuigi volikogule saadetud lisaeelarvet iseloomustab pigem pärast suure noosi laiali tassimist alles jäänud palukeste jagamine, on Pillaku sõnul selles siiski ka mõned mõistlikud algatused. «Mul on hea meel, et otsustati toetada Reformierakonna ettepanekut eraldada teede remondiks lisavahendeid 1,2 miljonit eurot, lastehoiuteenuse jaoks 210 000 eurot ja tänavate valgustamiseks 500 000 eurot,» ütles Pillak.

Ta lisas, et loodab linnavalitsuselt saada toetust ka Reformierakonna fraktsiooni ettepanekutele näha 2013. aasta eelarves ette lisaraha lasteaedadele ja teedele.

«Lisaeelarve näitab kenasti ära, millised valdkonnad on Tallinnas juba aastaid alarahastatud. Arvestades praeguse linnavalitsuse eelistusi, siis lasteaedade, teede ja turvalisuse peale kokkuhoidmine ei ole tänaseks enam kellelegi uudis,» märkis Pillak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles