Vanalinna asukad protestivad lõbumaja vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud turistid viivad Tallinnast kaasa foto, kus ühel pool teed on klooster, teisel pool aga punaste laternatega asutus.
Paljud turistid viivad Tallinnast kaasa foto, kus ühel pool teed on klooster, teisel pool aga punaste laternatega asutus. Foto: Uwe Gnadenteich

Vanalinnas jalutavad turistid on viimastel päevadel usinalt pilte klõpsinud Müürivahe tänaval, sest seal on ühel pool teed dominiiklaste klooster, peaaegu üle tee aga striptiisibaar.

«Mis striptiis, öelgem kohe välja, et sinna tuleb lõbumaja,» ütleb üks kloostriga lähedalt seotud inimene, kes oma nime avaldada ei soovi. Ta on aadressile Müürivahe 52 kolinud Gentelman’s Club Amsterdami kohta internetist uurinud ja teada saanud, et mitmel pool välismaal tegutsevat selle nime all bordellid.

«Ma olen kuulnud turistide kommentaare selle kohta, kuidas klooster ja lõbumaja on kõrvuti. See on ikka tõeline häbiplekk,» rääkis veel üks tallinlane. «Kas siis ükski ametnik tõesti ei vaata, mis asjad vanalinnas omavahel kokku sobivad ja mis mitte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles