Igavlev koer teeb naabritele palju tuska

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi koolitust saanud koer – rääkimata tavalisest krantsist – ei vabane kunagi täielikult instinktist oma emotsioone haukudes väljendada.
Isegi koolitust saanud koer – rääkimata tavalisest krantsist – ei vabane kunagi täielikult instinktist oma emotsioone haukudes väljendada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pikaks ajaks üksi koju jäetud koerad teevad oma pideva ulgumise ja haukumisega naabritele meelehärmi. Asjatundjate sõnul on selle põhjuseks loomaomanike soovimatus oma koeri koolitada ja nendega tegelda, samuti teadmatus.

«Meie poole pöördutakse üsna tihti murega, et naabri koer ulub või haugub. Täna (teisipäeval – toim) olen saanud neli sellist avaldust,» rääkis Tallinna munitsipaalpolitsei inspektor Kersti Matkur, kelle sõnul laekuvad need enamasti kortermajadest. «Aga oleme saanud avaldusi ka eramajade piirkonnast, kus koerad varahommikul hauguvad postiljonide peale.»

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Annika Lepa sõnul leidub hulgaliselt põhjusi, miks koerad üksi olles ohjeldamatult hauguvad. «Näiteks hirm ja ahastus üksinduse pärast,» nimetas ta. «Koerad pole harjunud kodus üksi olema, st neid ei ole õpetatud üksi olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles