Savisaar kohtus Rhodosel Venemaa asevälisministriga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar kohtus Rhodosel Venemaa asevälisministri Mihhail Bogdanoviga (paremal).
Edgar Savisaar kohtus Rhodosel Venemaa asevälisministri Mihhail Bogdanoviga (paremal). Foto: Raepress

Rhodosel toimunud foorumil «Tsivilisatsioonide dialoog» kohtus Tallinna linnapea Edgar Savisaar mitmete riikide poliitikategelastega, sealhulgas Venemaa välisministri asetäitja Mihhail Bogdanovi ja Kreeka arendusministri Costis Hatzidakisega.


Pikem jutuajamine oli linnapeal Vene Föderatsiooni välisministri asetäitja Mihhail Bogdanoviga ja endise välisministri asetäitja Aleksander Saltanoviga, teatas Raepress.

Kohtumisel rõhutas Savisaar Eesti majanduslikke huvisid seoses transiidi arendamisega kahe riigi vahel, Narva silla ehitust, Põhja-Eesti sadamate ühenduste arendamist Ust-Luuga ja Peterburi sadamatega ning kolmnurgas Tallinn-Peterburi-Helsingi.

«Kindlasti on tähtis Sillamäe ja Ust-Luuga vahelise laevaliini avamine, kuid see on alles meie koostöö algus,» märkis Savisaar. Ta avaldas arvamust, et tihedam kahepoolne koostöö on võimalik, ning pikka aega kestnud vastuolud kahe riigi vahel ei ole ületamatud. Sellega nõustusid ka teised kohtumisest osavõtjad.

Mõlemad pooled väljendasid avameelselt muret seoses rahvastikuprobleemidega Eestis ja Venemaal. Edgar Savisaar nägi peamise eesmärgina vajadust peatada ulatuslik väljaränne Eestist, mis viib rahvuse kolossaalsele nõrgenemisele. «Meil on vaja, et noored saaksid parema hariduse, et kasvaks sündimus ja oleks kaitstud emadus ning paraneks tervishoiu olukord riigis,» toonitas Tallinna linnapea.

Bogdanov esitas Savisaarele kutse tulla esinema akadeemiliste loengutega Vene kõrgematesse diplomaatilistesse õppeasutustesse, mille linnapea tänuga vastu võttis. Kohtumistel käsitleti ka laiemalt poliitilist olukorda maailmas, eriti Lähis-Idas ning äsjaste Gruusia valimiste järelkajasid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles