Peaministri ülesannetes Aaviksoo kinnitas valitsuse toetust Partsule

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Peeter Langovits

Peaministri Andrus Ansipi ülesandeid täitev minister Jaak Aaviksoo kinnitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et usaldus Juhan Partsi suhtes on valitsuseliikmetel olemas ja etteheitud on alusetud.

«Need etteheited, et justnagu oleks valitsus oma otsuseid vastu võtnud ebapiisavalt informeerituna ja selles saaks süüdistada majandusminister Partsi, on alusetud, nii palju kui ma oskan enda ja oma kolleegide nimel öelda,» ütles Aaviksoo.

«Vaatamata sellele kriitikale majandusministri aadressil, tuleb energeetikasektori viimase aja arenguid siiski tunnustada. Eesti Energia tarnekindlus oli pikas perspektiivis ikka väga halvas seisus mõned aastad tagasi,» ütles Aaviksoo.

«Täna me liigume samm-sammult lahendustele lähemale, nii et mitte ainult homme-ülehomme ei ole meil soe majas ja toad valged, vaid ka 20 ja 30 aasta pärast, ehkki väga palju otsuseid on veel vaja langetada,» ütles Aaviksoo.

«Energiapoliitika on kasava tähendusega ka väikeriigi Eesti jaoks. Me oleme harjunud seda saama iseenesest ja suhteliselt odava hinnaga, aga mitte midagi ei ole teha, energiahinnad tõusevad jätkuvalt maailmas,» ütles Aaviskoo ja lisas, et ei näe ühtegi põhjust, miks nad peaksid alanema, kasvav nõudlus arenevates riiides teeb seda automaatselt.

«Ja kindlasti tuleb väga tõsiselt võtta neid riigi poolt toetatud initsiatiive, mis on suunatud energia kokkuhoiule,» sõnas Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles