Afganistanis haavata saanud kaitseväelane jõuab lähiajal kodumaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-12 kaitseväelane Afganistanis.
Estcoy-12 kaitseväelane Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap

Nädalavahetusel Afganistanis haavata saanud kaitseväelane on teel Inglismaale ning jõuab Eestisse lähiajal.

Pühapäeva hommikul Afganistanis haavata saanud kaitseväelane on lahkunud missioonipiirkonnast ning teel Inglismaale, kuhu ta jõuab kolmapäeval, ütles kaitseväe peastaabi pressiesindaja BNSile. Eestisse jõuab kaitseväelane lähiajal. Pressiesindaja lisas, et haavata saanud sõduri «seisund on hea».

Afganistani valitsusvastased mässulised ründasid pühapäeva hommikul Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis lahingoperatsiooni läbi viivaid Eesti kaitseväelasi, üks kaitseväelane sai rünnakus kergelt haavata. Kaitseväelane sai kergelt haavata käsitulirelvade kontaktis.

Rühma parameedik andis haavatule kiirelt esmaabi ning helikopter tõi haavatu Camp Bastioni sõjaväebaasi kolmanda taseme välihaiglasse, kus teda opereeriti. Kaitseväelane helistas koju ja rääkis oma lähedastele juhtunust.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-14 alustas teenistust Afganistani lõunaprovintsis Helmandis mai algul, üksus naaseb peagi kodumaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles