Kuhu kadus Reformierakonna tarkade kogu?

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Pärast Silver Meikari avameelset ülestunnistust Reformierakonna ebaseaduslikust rahastamisest teatas erakond juuni alguses, et tuleks moodustada sõltumatutest erakonnaliikmetest koosnev Tarkade Kogu. Rohkem pole ideest kuulda olnud.

Kogu pidanuks idee kohaselt asuma hindama partei igapäevast toimimist ja hakkama esitama erakonna juhatusele konkreetseid ettepanekuid.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk leidis, et sisuliselt oleks tegemist inimestega, kes ei kuulu ühtegi valitavasse kogusse ega ole erakonnas tööl. «Need võiks olla kriitilisemalt erakonna suhtes meelestatud liikmed, kes saaks siis läbi viia erakonnas liikmete küsitluse ja selle põhjal koostada ettepanekud erakonna juhatusele arvamusena,» sõnas Kukk.

Reformierakonna peasekretär leidis, et Tarkade Kogu oleks erakonnale ja erakonna juhatusele avatud juhtimiseks ja kriitilise tagasiside saamiseks vajalik instrument. «Erakondade rahastamise teema väärib nii ühiskonnas kui Reformierakonnas laia ja põhjalikku arutelu. Nende arutelude tulemusel käime kindlasti välja mitmeid ettepanekuid selleks, et erakondade rahastamine mitte ainult ei oleks aus, vaid ka näiks aus,» lisas Kukk ja pakkus omalt poolt välja, et Tarkade Kogu liikmekandidaatideks võiksid olla Meelis Atonen, Valve Kirsipuu, Hannes Astok ja Ignar Fjuk.

Kuhu see idee on kadunud? «Ilmselt järgmises volikogus seda arutame,» ütles Kukk Postimehele. «Erakonnale nõuandvasse kogusse kuuluvat võimalikku isikkoosseisu ei ole arutatud veel, mainitud nimed oli minu isiklik arvamus, kes sinna kandideerida võiksid.»

Kukk oli jätkuvalt seda meelt, et kogu peaks koosnema inimestest, kes ei ole valitavatel kohtadel ning ei osale ise päevapoliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles