Laar ei pea üksikisiku tulumaksu tõstmist mõistlikuks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar
Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar Foto: Raigo Pajula

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar ei pea üksikisiku tulumaksu võimalikku tõstmist mõistlikuks otsuseks, teatas

ERR Uudised

.

«Kõik need kavad, et seda kärbet õnnestub poole aasta jooksul ära lahendada märkimisväärse maksude tõstmisega, on täielik illusioon, sellega me petaks ainult iseennast,» rääkis Laar «Aktuaalsele kaamerale».

«Selline maksutõus annaks viivitamatult hoobi esiteks majanduslikule aktiivsusele - külmutaks majanduse ning suurendaks tööpuudust,» lisas Laar.

Laar ütles, et eelarve kiire vähenemise peamine põhjus on tööpuuduse kiire kasv ning eelarve väheneb eelkõige töötute poolt saamata jäänud tulude tõttu.

Laari sõnul saab veel kokku hoida riigiaparaadis. «Samas üksi sealt vajaminevat summat ka ei pigista, see oleks samuti illusioon,» lisas ta.

«Kindlasti lähevad löögi alla ka paljud programmid, mida headel aegadel on vastu võetud, sest me tegeleme praegu ka järgmise aasta eelarvega,» märkis Laar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles