Pettai: poliitikud võiks Rahvakogu ideid näha kui poliitilist võimalust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai
Vello Pettai Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai pakkus, et kõigil parlamendierakondadel oleks kasulik Rahvakogu ettepanekute paketti vaadata positiivse võimalusena, mille realiseerimisel ei kaotata oma poliitilist nägu. Sestap oleks parteidel kasulik tavapärane opositsiooni-koalitsiooni rivaliteet kõrvale jätta.

«Minu seisukoht on see, et erakonnad võiks näha Rahvakogus võimalust tuua välja erinevaid ettepanekuid ja seda hea poliitilise katte all. Tegemist ei ole ju mõne teise erakonna ettepanekuga, vaid rahva poolt tulnud ideedega ja meil on võimalus arutada probleeme ja need ära lahendada,» selgitas Pettai.

«Tavaliselt on tõesti parlamendis see efekt, et opositsioon paneb midagi ette ja koalitsioon kohe laidab maha, kuigi mõni ettepanek on positiivne. Rahvakogu puhul on see võlu, et ideed on tulnud väljastpoolt.»

«Seda võiks tõsiselt võtta ja mitte ainult austada, vaid näha kui väga head poliitilist võimalust, mida kasutades keegi ei kaota oma poliitilist nägu. Erakondade huvid on alati mängus ja need ei kao kuhugi, aga poliitiku jaoks peaks teistpidi olema tähtis, kuidas see küsimus tõusetus ja kuidas seda võimalikult hästi lahendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles