Laanet: kaitsepolitseile on uut juhti veel raskem leida kui PPA-le

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu

Õiguskomisjoni liige ja endine siseminister Kalle Laanet leiab, et kaitsepolitseile on hea juhi leidmine veelgi keerulisem, kui see oli politsei- ja piirivalve (PPA) uue peadirektori puhul.

«Kõigepealt minu arvates on kurb, et Raivo Aeg ei kandideeri uuesti kaitsepolitsei peadirektori kohale, teiseks on kindlasti väärika kandidaadi leidmine sellele ametikohale veelgi keerulisem, kui oli politsei- ja piirivalveameti peadirektori kohale, siseminister on tõsise väljakutse ees,» nentis Kalle Laanet «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Ta leidis, et kapo uus peadirektor peab olema tugev julgeolekuspetsialist, kellel peab olema ka suure organisatsiooni juhtimise kogemus. «Kolmandaks ta peab aduma, mis toimub maailmas ja millised riskid võivad ohustada meie Eestit,» loetles Laanet.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants arvab aga, et kapo etteotsa on uut juhti lihtsam leida kui politseiametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles