Rüütli ei olnud Reiljani nõunikuna Rävala 8 müügiga seotud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli.
Karel Rüütli. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Villu Reiljani süüdimõistmiseni viinud Rävala 8 kinnistu müügi ajal keskkonnaministri nõunikuna töötanud Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ei puutunud erakonna pressiesindaja kinnitusel tehinguga mingil moel kokku.

Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap ütles BNSile, et Rävala 8 kinnistu müügiga tegeleva komisjoni juht oli keskkonnaministeeriumi haldusosakonna juht.

«Minister ja tema nõunik komisjoni ei kuulunud ega sekkunud komisjoni töösse. Riik tegi Rävala 8 müügiga väga hea kinnisvaratehingu, mida võivad kinnitada ka kinnisvaraturgu tundvad spetsialistid,» ütles Pihlap.

Praegune Rahvaliidu esimees ja riigikogu liige Karel Rüütli töötas aastatel 2005-2007 endise Rahvaliidu esimehe ja keskonnaministri Villu Reiljani nõunikuna. Pihlapi sõnul oli Rüütli tegevusvaldkond ministri nõunikuna metsandus.

Harju maakohus mõistis eile Tallinnas Rävala 8 asuva keskkonnaministeeriumi kinnistuga seotud kriminaalasjas süüdi rahvaliitlasest riigikogu liikme ja endise keskkonnaministri Reiljani, ärimehe Aivo Pärna ning vandeadvokaadi Tarmo Silla.

Reiljanile mõistis kohus kahe aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistuse, Sillale 102 870 krooni suuruse rahalise karistuse ning Pärnale 143 440 krooni suuruse rahalise karistuse.

Kolmiku advokaadid teatasid, et vaidlustavad otsuse Tallinna ringkonnakohtus.

Rahvaliidu teatel kujundab erakond oma seisukoha Reiljani asjas pärast edasikaebamiste tulemuse selgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles