Kevadtormil kõlas õppelahingute lõpusignaal

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm.
Kevadtorm. Foto: mil.ee

Täna ennelõunal kõlas 9. mail alanud kaitseväe suurõppuse Kevadtorm õppelahingute lõpusignaal.

Kevadtormi üldjuhi maaväe ülema kolonel Artur Tiganiku sõnul täitis õppus kõik eesmärgid. Ta tänas õppuse piirkonnas elavaid inimesi ning õppuse läbiviimisele kaasa aidanud omavalitsusi ja ettevõtteid ja kinnitas, et Eesti on jälle natukene kindlamalt kaitstud.

«Õppuse planeerimine ja elluviimine ei olnud kerge ning mitte alati ei sujunud kõik laitmatult, kuid olen kindel, et ülemad, kes vahetult juhtisid üksusi maastikul, 1. jalaväebrigaadi ülem, kes juhtis lahingutegevust oma vastutusalal ja mina koos staabiga saime sellel õppusel hindamatud kogemused,» ütles kolonel Tiganik.

«Õppus on jõudnud kvalitatiivselt uuele tasemele - esimest korda võtsid sellest osa kõik väeliigid, samuti võib Kevadtormi nüüd juba pidada rahvusvaheliseks õppuseks, sest kohal olid kuue liitlasriigi kaitseväelased,» lisas ta.

Üle kahe nädala valdavalt Harju maakonnas kestnud üheteistkümnendal Kevadtormil osalesid kõik väeliigid - maa-, õhu- ja merevägi. Õppusel osales ligi 5000 ajateenijat, reserv- ja kaitseväelast, kaitseliitlast ja ametnikku.

Tänavune õppus oli senisest rahvusvahelisem, juba varem osalenud Läti jalaväekompanii ja Leedu luurerühma kõrval osalesid õppelahingutes Ühendkuningriigi jalaväekompanii, Belgia õhutõrje raketirühm, Poola lendurid kolme ründelennukiga Su-22 ning episoodiliselt ka praegu Balti õhuruumi turvavad prantsuse piloodid kahe hävituslennukiga Mirage F1.

Pärast õppelahingute lõppu alustasid õppusel osalenud kaitseväelased kasutatud maa-alade korrastamist. Kevadtorm lõpetatakse õppusel osalenud üksuste rivistusega Kuusalu staadionil laupäeval kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles