Veterinaar: talitaja üritas ilmselt elevanti elustada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost, kus on näha elevant Medi surm
Kaader videost, kus on näha elevant Medi surm Foto: Internet

Elevant Medi surmaeelsest videost on näha, et loomal hakkas halb ning talitaja üritas tema heaks midagi teha, mitte ei roninud niisama looma peal, ütles Eesti maaülikooli loomaaia- ja metsloomade meditsiini spetsialist Aleksandr Semjonov.

Semjonov rääkis ERRi uudisteportaalile, et videost on näha, et elevant hakkab kohe, kui ta vette satub, ennast halvasti tundma.

«Oli ka näha, et talitaja märkas seda – see, et ta tema peale ronis, tundus kui katse talle südamemassaaži teha. Tegelikult ongi nii hobuste kui ka elevantide puhul ainuke võimalus nende peale ronida ja siis hüpata, see on tõesti esmaabi võte,» kommenteeris Semjonov.

Surma põhjus oli Semjonovi hinnangul uppumine, kuid täpset elevandi kokkukukkumise põhjust on praegu juba keeruline öelda.

Ekspert pidas ka usutavaks, et kui elevant oleks jõe asemel olnud maapinnal, ei oleks asi teisiti lõppenud, sest esmaabi on elevandile üsna keeruline anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles