Soome kohus mõistis Cannonballi narkolooga seotud eestlased vangi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome motoklubi liikmed.
Soome motoklubi liikmed. Foto: Lehtikuva

Helsingi kohus mõistis täna Cannonballi motojõugu kriminaalasja 15 inimest pikaks ajaks vangi, süüdimõistetute seas on nii Eesti kui ka Soome kodanikke, teatas Soome rahvusringhääling YLE.

Kohus mõistis karistused vahemikus 5-13 aastat. Kuus süüdimõistetut said vähemalt kümneaastase vangistuse.

Kokku oli kohtu ees 19 inimest, kellest neli mõistis kohus täna õigeks ja nad lahkusid kohtusaalist vabadena.

Eesti ja Soome politsei paljastasid koostöös eelmisel aastal narkootikumide Kesk-Euroopast Soome toomisega tegelenud jõugu. Süüdistuse järgi tõid kurjategijad  detsembrist 2011 kuni märtsini 2013 Soome kümneid kilogramme amfetamiini, sadu tuhandeid ecstasy tablette ja märkimisväärse koguse hašišit.

Soomes oli narkootikumide vastuvõtja organiseeritud kuritegevusega seostatud mootorrattaklubi Cannonball MC.

Mullu augustis tõi uurimisalune grupeering Soome 40 kilogrammi amfetamiini, millest politsei sai kätte 17 kilogrammi. Viimane uurimise all olev narkootikumide Soome toimetamine leidis aset mullu märtsis ning politsei võttis ära ligikaudu 82 000 ecstasy tabletti. Tegemist on kõigi aegade suurima koguse kättesaadud ecstasy kogusega Soomes.

Suurem osa narkokaubanduses osalenutest kuulub Soomes Cannonball  MC klubisse, kuid mõned liikmed on ka Bandidos MCst. Politsei viis motoklubi liikmete valduses olevates ruumides ja kodudes läbi kümneid läbiotsimisi nii Soomes kui Eestis. Korrakaitsjad leidsid  Cannonball  MC Soome klubi ruumidest läbiotsimiste käigus umbes 40 ebaseaduslikku tulirelva ning märkimisväärse koguse lõhkeaineid, sealhulgas ühe käsigranaadi.

Eesti ja Soome politsei pidasid ühisoperatsiooniga mullu novembris Eestis ja Soomes peamised kahtlusalused kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles