Valitsuse peab oluliseks jätkata kiirlaenude valdkonna reguleerimisega

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Valitsus ei toetanud Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni algatatud võlaõigusseaduse ja tsiviilseadustiku üldosa seaduse muutmise seaduse eelnõu, kuid peab oluliseks jätkata teema reguleerimisega.

Justiitsministeeriumi hinnangul praegune regulatsioon juba kaitseb tarbijat liigkasuvõtjalike intresside ja muude tasude eest, kuid valitsus pidas vajalikuks valdkonna reguleerimisega edasi tegeleda, teatas valitsuse pressitalitus.

Valitsus tegi majandus-ja kommunikatsiooniministrile ülesandeks tuua teema tarbijakaitsealane analüüs valitsuse kabinetinõupidamisele, et arutada, kuidas kiirlaenutarbijaid veel paremini kaitsta.

Praegu kohaldub tarbijakrediidilepingutele ka võlaõigusseaduses sätestatud tarbijakaitseline regulatsioon, mida on hiljuti täpsustatud vastutustundliku laenamise sätete tõhusama toimimise tagamiseks.

Eelnõuga tahab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni, et sätestataks piir tarbijakrediidilepingute krediidikulukuse protsendilisele määrale. Piiriks oleks Eesti Panga kodulehel perioodiliselt avaldatav kolmekordne keskmine krediidiasutuste poolt eraisikutele antud tarbimislaenude kulukuse määr.

Lisaks tahetakse eelnõuga keelata laenusummade väljastamine sularahas. Eelnõuga sätestatakse, et kõik laenuvõtja ja -andja vahelised arveldused tuleb teostada läbi laenuvõtja ja -andja isiklike arvelduskontode.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles