Priit Hõbemägi astus Tallinna Ülikooli ajakirjandust õppima

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Hõbemägi
Priit Hõbemägi Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava praktilise poole koostamises osalenud Hõbemägi (56) soovib end harida eriala teoreetilise külje osas. Teadmisi soovib täiendada ka endine MK-Estonia peatoimetaja Pavel Ivanov (44).

Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava on koostatud suuresti Mart Raudsaare ning Priit Hõbemäe enda poolt. Ta kinnitas, et vähetähtsaks ei saa kindlasti pidada õppekava katsetamist. «Kahtlemata on see nii. Me ju teame, et aina olulisem on see, et üliõpilane saaks turul kasutatava hariduse. Sageli on nii, et akadeemilised õppejõud õpetavad raamatuteadust, aga ajakirjandus on suhteliselt praktiline asi,» rääkis Hõbemägi. Tema sõnul on tarvis selgelt aru saada, kuidas õpetatavad materjalid tegeliku kasuteguriga kooskõlas on.

Tallinna Ülikooli kasuks langes valik seetõttu, et Tartu Ülikoolis on mees juba varem õppinud. Täpsemalt õppis Hõbemägi 1970. aastate teises pooles ja 1980. aastate alguses nii eesti keelt ja kirjandust kui vene keelt ja kirjandust. Ta tunnistas, et praktilise poole pealt on õppida vähe. Samas tahaks Hõbemägi end arendada massikommunikatsiooni teooria ning kommunikatsiooniteooria valdkonnas.

Teenekas ajakirjanik on täitnud peatoimetaja kohustusi erinevates väljaannetes. Sealjuures töötas ta kahel korral Eesti Ekspressi ja korra Eesti Päevalehe peatoimetajana. Eksameid ei pidanud Hõbemägi uuesti sooritama, vaid sai varasemad tulemused üle kanda.

Ta lisas, et Tallinna Ülikooli bakalaureuse õppesse sissesaanute nimekirjas on ka venekeelses meedias töötanud Pavel Ivanov, kes on praegu keskkonnaministeeriumi avalike suhete juht.

Varasemalt on mees õppinud Tallinna Ülikoolis ajakirjandust ning Eesti-Ameerika Äriakadeemias suhtekorraldust. Ivanov pole veel otsustanud, kas astuda seekord suhtekorralduse või ajakirjanduse õppesse, kuna sai mõlemasse sisse. Valik tuleb teha vastavalt töögraafikule. Ta on uurinud mitmelt kolleegilt ka taustateavet õppekava kvaliteedi kohta. Mehe sõnul tundub Tallinna Ülikool igati usaldusväärne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles