Eestisse tuleb Vene piirivalveteenistuse ülem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt Narvas.
Piiripunkt Narvas. Foto: Küllike Rooväli.

Täna saabub Eestisse Vene Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse direktori 1. asetäitja - piirivalveteenistuse ülem - armeekindral Vladimir Pronitšev.

Koos Eesti piirivalvega arutatakse üldist olukorda piiridel, antakse sellele hinnang ning tehakse tulevikuprognoose, vahendas piirivalveameti pressiesindaja.

„Nii kõrgetasemelist töökohtumist Vene piirivalvega pole Eesti piirivalves viimase viie aasta jooksul toimunud. Meie ametnikud on plaanipäraselt teinud koostööd piiriesinduse-, merepiiride valve-, juhtgruppide-, operatiivkoostöö -, piiripunktide ja kordonite tasandil. Koostöö erinevatel tasanditel on andnud meile turvalise ja hästi kaitstud piiri,“ ütles piirivalveameti peadirektor piirivalvekolonel Roland
Peets.

Eesti piirivalve ja Vene Föderatsiooni piirivalveteenistuse juhid allkirjastasid koostööprotokolli 29. novembril 1994. Seega saab tänavu koostööprotokolli sõlmimisest 15 aastat.

Armeekindral Pronitšev külastab lisaks piirivalveametile ka siseministeeriumi ning kohtub siseminister Marko Pomerantsiga. Visiidil saadavad Pronitševi kõrgetasemelised Vene piirivalve juhtkonna esindajad.

Armeekindral Pronitšev töötab Vene Föderatsiooni piirivalveteenistuse ülemana
2003. aastast. Eestit külastab Pronitšev esmakordselt.

Pronitšev lahkub Eestist homme õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles