Terras andis Läti suursaadikule kaitseväe teenetemärgi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti saadik Karlis Eihenbaums.
Läti saadik Karlis Eihenbaums. Foto: Laura Oks

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras andis täna Läti suursaadikule Eestis Karlis Eihenbaumsile Eesti-Läti kaitsekoostöö edendamise eest kaitseväe teenetemärgi.

Kaitseväe teenetemärk on kaitseväe kõrgeim autasu. Teenetemärgil on kaks liiki - kaitsealaste teenete eest, mida antakse Eesti riigikaitse tugevdamisel osutatud teenete vääristamiseks ning lahinguliste teenete eest, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Eesti ja Läti kaitsekoostöö algas kummagi riigi relvajõudude taasloomisest. Esimese sõjalise koostööprojekti - Balti pataljoni - initsiatiivile pandi alus aastatel 1993-1994.

Läti kaitsevägi on osalenud viimastel aastatel kompanii suuruse üksusega õppusel Kevadtorm. Eesti kaitseväelased kasutavad regulaarselt Lätis, Adažis asuvat harjutusala. Koos planeeritakse riikidevahelist igapäevast kaitsealast koostööd ning sünkroniseeritakse suuremaid õppusi. Läti panustab aktiivselt Balti kaitsekolledži tegevusse, samuti asub Lätis Balti merevägede ühine tuukrikool.

Sel sügisel juhitakse Lätist NATO reageerimisjõudude õppust Steadfast Jazz, mis keskendub NATO kollektiivkaitse harjutamisele. Mõlema riigi üksused osalevad regulaarselt rahvusvahelistel Balti riikides korraldatavatel õppustel Baltops, Saber Strike ja Baltic Host. Eesti ja Läti panustavad mõlemad Balti riikide miinitõrjeeskaadrisse Baltron, mis aitab mereväe üksustel valmistuda NATO miinitõrjegrupi töös osalemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles