Ilves avaldas kaastunnet Afganistanis langenud Kristjan Jalaka lähedastele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi residents Kadriorus.
Presidendi residents Kadriorus. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves avaldas kaastunnet Afganistanis langenud nooremseersant Kristjan Jalaka lähedastele.

«Lein ja kaastunne rõhuvad meie meeli, kui mõtleme täna varahommikul Afganistanis langenud nooremseersant Kristjan Jalakale. Eesti kaotas oma vapra sõduri ning perekond, kellele ma ulatan kaastundekäe, kaotas tubli poja ja venna,» kirjutas Ilves Afganistanis langenud Kristjan Jalaka lähedastele saadetud kaastundekirjas, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

«Võib-olla saab meile olla lohutuseks vaid teadmine, et Kristjan Jalakas tegi julge valiku ning täitis oma sõdurikohust Eesti ja meie liitlaste ees,» kirjutas riigipea.

«Kutsun kõiki kaasmaalasi korraks peatuma oma mõtetes, et mälestada nooremseersant Kristjan Jalakat ning olla toeks tema lähedastele, aga samuti tema relvavendadele Afganistanis,» ütles president Ilves.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna Kadriorus alla otsusele anda rahvusvahelises sõjalises operatsioonis Afganistanis teenistusülesannete täitmisel hukkunud nooremseersant Kristjan Jalakale mõõkadega Kotkaristi kuldristi teenetemärk.

Samuti tegi riigipea sissekande kaitseministeeriumis avatud Kristjan Jalaka kaastundeavalduste raamatusse.

«Ma leinan noorelt katkenud vaprat elu,» kirjutas president Ilves. «Aga teadke, et teie poeg ja vend oli Eesti riigi tubli sõdur, kes võitles meie kõigi parema maailma eest. Ja nüüd jääme meie kõik temast puudust tundma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles