2015. aastal oodatakse sõjaväkke vaid 24 naist

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv. Kuperjanovi pataljoni naisajateenija.
Pilt on illustreeriv. Kuperjanovi pataljoni naisajateenija. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Kaitseministri määruse kohaselt on planeeritud 2015. aastal ajateenistusse kutsuda 3176 kaitseväekohustuslast ja ajateenistuse võimaldatakse asuda ka 24 naisel, mida on märkimisväärselt vähem kui tuleval aastal.

Naiste arvu planeeritakse lähtuvalt kaitseressurssideametile laekunud avaldustest, seisab määruses.

Tuleval aastal on plaanis võimaldada ajateenistus läbida 38 naisel, ütles kaitseressursside ameti pressiesindaja Anne Osvet Postimehele.

Tänavu võib vabatahtlikuna ajateenistusse asuda kuni 16 naist, juulis asus Kuperjanovi jalaväepataljonis ajateenistusse viis naist. Oktoobrikuine, ehk selle aasta viimane kutsumine lisab eeldatavalt ajateenistusse veel 10 neidu. Nende teenistuskohtadeks saavad 1. Jalaväebrigaad, Kirde kaitseringkonna Pioneeripataljon, Suurtükiväepataljoni ja Õhutõrjepataljon.

2015. aastal võetakse naisi Kuperjanovi jalaväepataljoni, Pioneeripataljoni ja Õhutõrjepataljoni.

Riigikaitse arengukava kohaselt läheb kaitsevägi hiljemalt 2015. aastal üle uutele struktuuridele. Võrreldes varasemate aastatega toob see kaasa mõningaid muudatusi ajateenijate arvulises jagunemises väeosade vahel.

Suureneb 1. Jalaväebrigaadi tagalapataljonis väljaõpetatavate ajateenijate arv – kasv 300 ajateenijat, kokku kutsutakse 2015. aastal tagalapataljoni ajateenistusse 562 kutsealust. Analoogne kasv toimub ka Viru jalaväepataljonis, mis võtab 2015. aastaks üle seni Vahipataljonis läbi viidud jalaväeüksuste väljaõppe funktsiooni. Viru jalaväepataljoni kutsutakse 2015. aastal kokku 607 kutsealust, mida on võrreldes varasemaga 243 kutsealuse võrra rohkem.

Vahipataljon keskendub alates 2015. aastast vaid sõjaväepolitsei üksuste ja aukompanii väljaõppele. 2015. aastal kutsutakse ajateenistusse kokku 209 kutsealust.

Lähtuvalt kaitseväe sõjaajastruktuuri ettevalmistamise kavadest ei viida 2015. aastal läbi väljaõpet Tapal paiknevas suurtükiväepataljonis.

Ajateenistusse kutsutakse jaanuaris, juulis ja oktoobris. Tänavu on kavas ajateenitusse kutsuda kokku 3191 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles