Advokatuuri liikmete arv jõudis seitsmesajani

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Advokatuuri juhatus otsustas tänasel istungil võtta advokatuuri liikmeks kaks uut advokaati, millega advokatuuri liikmete arv tõusis seitsmesajani.

«Advokaatide arv on viimastel aastatel järjepidevalt kasvanud ning saavutanud tänaseks taseme, mis võimaldab õigusabi pakkumist väga erinevates valdkondades. Niivõrd soliidse liikmete arvu puhul on praegu oluline motiveerida advokaate pakkuma oma teenuseid ka väljapool suuremaid keskusi,» ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher pressiteate vahendusel.

Lisaks Tallinnale on viimase aasta jooksul advokaate lisandunud ka Tartusse, Pärnusse ja Viljandisse. Advokatuuri eestvedamisel on koostöös Sihtasutus
Tuuruga saanud võimalikuks advokaaditeenus Hiiumaal, kus kohalike advokaatide puudumisel käivad õigusteenust pakkumas mandri advokaadid.

Advokatuuri liikmetest 444 on vandeadvokaadid, 141 vandeadvokaadi vanemabid ning 99 abid, assotsieerunud liikmeid on 16. Tegevuse on erinevatel põhjustel peatanud 116 liiget.

Advokaadiks soovija peab vastama advokatuuriseaduses sätestatud nõuetele. Tal peab olema juriidiline kõrgharidus, ta peab valdama kõnes ja kirjas eesti keelt, olema aus ja kõlbeline ning sooritama advokaadieksami. Advokaadiks soovija peab esitama ka advokaadibüroo pidaja nõusoleku advokatuuri liikmekandidaadi tööle võtmiseks.

Eesti Advokatuur on advokaatide kutseühendus, mille loomisest möödus eelmisel aastal 90 aastat. Advokatuuri esimees vandeadvokaat Toomas Vaher ning uus juhatus alustasid kolmeaastast ametiaega tänavu märtsi alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles