Kodakondsuse saajate hulk tänavu kahanes pisut

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass
Eesti pass Foto: Raigo Pajula

Politsei- ja piirivalveameti andmetel sai tänavu kolme kuuga Eesti kodakondsuse 1105 inimest, mida on pisut vähem kui mullu samal ajal.

Mullu sai üheksa kuuga kodakondsuse kokku 1166 isikut. Tänavu kodakondsuse saanud isikutest 970 oli määratlemata kodakondsusega ja 115 Venemaa kodanikud. Lisaks said Eesti kodakondsuse 11 Ukraina, üks Gruusia, Hiina, India, Kanada, Leedu, Läti, Pakistani, Tadžikistani ja Valgevene kodanik.

Tänavu üheksa kuuga vabastati kodakondsusest kokku 60 isikut, eelmine aasta samal perioodil vabastati kodakondsusest 73 isikut.

Kokku 23 kodakondsusest vabastatud said Soome kodanikeks, 13 Venemaa, seitse Rootsi ja Saksamaa, kolm Taani, kaks USA, üks Itaalia, Leedu, Norra ja Suurbritannia kodanikeks.

Oktoobri alguse seisuga oli kokku 1 237 699 Eesti kodakondsusega inimest.  

Oktoobri alguse seisuga omas kehtivat elamisluba kokku 91 887 määratlemata kodakondsusega isikut, paljud neist tegelikult Eestis elavad, ei ole meil võimalik öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles