Prokurör nõudis mõrvas süüdistatavale mehele pikka vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kaaslase mõrvas süüdistatava mehe kohtuprotsess Pärnu maakohtus jõudis lõppeval nädalal kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör süüalusele pikka vangistust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri hinnangul on 22-aastase Janari süü mõrvas tõendatud ning kohus peaks noormehe saatma 15 aastaks vanglasse. Janar ise on kohtus väitnud, et pole mõrvas süüdi, kuna surmas ohvri ettevaatamatusest.

Kohus kuulutab lahendi järgmise nädala neljapäeval.

Politsei sai veretööst teate 23. septembri hommikul kella 6.40 ajal, kui juhuslikud möödujad leidsid Räämal Raba ja Ilvese tänava vaheliselt alalt tapetud noormehe. Politsei selgitas, et tegemist oli 20-aastase noormehega, kelle kurjategija oli ööl vastu 23. septembrit mitme noahoobiga surmanud.

Politsei jõudis kahtlusaluse tabamiseni oktoobri keskel, kui peeti kinni varem korra kriminaalkorras karistatud 22-aastane Janar, kelle kohus ka vahi alla võttis. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Lääne ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse mõrvas, mille eest näeb karistusseadustik kohtus süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles