Olukorrast riigis: Langile võiks elutöö eest anda pressivaenlase tiitli

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: SCANPIX

Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» arutasid ajakirjanikud Kalle Muuli ja Anvar Samost Rein Langile omistatud pressivaenlase tiitli üle ning Muuli sõnul võiks endine kultuuriminister saada elutöö eest pressivaenlase tiitli.

Samost ütles, et pressivaenlase tiitli Langile andmise põhjendatus jääb natuke arusaamatuks ning selle oleks võinud anda hoopis Sirbis koondamiste läbiviinutele Urmas Klaasile ja Toomas Väljatagale.

Muuli sõnul pole Lang kunagi meediasse eriti hästi suhtunud ning oleks võinud iga aasta pressivaenlase tiitli saada. Samost lisas, et Lang sai tiitli kolmandat korda ning on sellega rekordiomanik.

Samost märkis ka, et pressivaenlase tiitel oleks võinud minna hoopis peaminister Andrus Ansipile. «Äkki oleks võinud hoopis peaminister Andrus Ansip saada selle Ajalehtede Liidu negatiivse tunnustuse osaliseks, kuna Ansip pole 2012. aasta maist saadik Eesti suurima ajalehega suhelnud. Ka on ta mitu korda öelnud, et tema Postimehega suhelda ei kavatse,» sõnas Samost.

Muuli lisas naljatades, et võib-olla peaks mitu tiitlit asutama, nagu näiteks esimene vaenlane, teine vaenlane ja eluaegne vaenlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles