Saarts: pärast järgmisi valimisi ei saa välistada ühtegi koalitsiooni

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Pärast järgmisi riigikogu valimisi ei pruugi valitsust teha enam Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioon, ütles politoloog Tõnis Saarts, analüüsides aasta jooksul ja varemgi toimunud muutusi erakondade reitingutes.

Kui Emori analüütik Aivar Voog ei pea tõenäoliseks, et järgmised riigikogu valimised toovad võimule praeguse opositsiooni, siis Saarts vasakpoolset valitsust ei välista, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kahe opositsioonierakonna reiting on viimasel aastal olnud valitsusliidu omast kõrgem, võimaliku vasakpöörde kohta pärast riigikogu valimisi ütleb Saarts, et demokraatlikus riigis on kõik võimalik ja seda välistada ei saa.

«Aga vaadates nagu siin varasemat Eesti ajalugu ja neid arenguid, siis ega ei ole ka välistatud teised erinevad kombinatsioonid, näiteks IRL ja sotsiaaldemokraadid või midagi muudki,» sõnas politoloog.

«Kui vaadata ajalukku, siis Keskerakonna tõus on olnud alati kohalike valimiste aastatel, et järgmisel aastal peale kohalikke valimisi nad on hoidnud, nende reiting on olnud madalam, aga ülejärgmisel aastal tavaliselt on olnud kukkumine,» kommenteeris Voog, kelle sõnul ei saa seega kindlalt väita, et 2015. aasta valimised toovad vasakpöörde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles