Kallas: Ansip väärib eurovoliniku kohta

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallase sõnul sobib uueks Eesti eurovolinikuks Andrus Ansip, kuna see oleks Eesti peaministrile väärikas edasiliikumine.

Võrdluse kohta, et Ansipi-Kallase vangerdus meenutab Putini-Medvedevi oma, vastas Kallas, et analoogiate tõmbamine on kunstlik, sest demokraatlikus Eestis ei saa samme teha, ilma et väga suur hulk inimesi sellega nõus on, vahendas ERR Uudised Kallase intervjuud «Aktuaalsele kaamerale».

«Minu arvates sobiks Andrus Ansip ise sellele kohale (Euroopa komisjoni volinik - toim.), kusjuures see oleks ka peaministrile väärikas edasiliikumine. Mina olen kogu aeg soovitanud, et sellele kohale võiks pretendeerida Ansip ise,» ütles Kallas, lisades, et tema ei tea midagi kahe koalitsioonipartei kokkuleppest, et voliniku koha peaks saama IRL.

Kallas ei soovinud intervjuus spekuleerida ka selle üle, et kui ta peaks moodustama järgmise valitsuse, siis kas Reformierakond teeks selle IRLiga, samuti ei soovinud ta vastata sellele, kas ta välistaks koalitsiooni moodustamise Keskerakonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles