Linter: eraldi gruppi Krimmi sõiduks ei moodustata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter. Taustal on koos Linteriga aprillirahutuste organiseerimises süüdistatud Maksim Reva.
Dmitri Linter. Taustal on koos Linteriga aprillirahutuste organiseerimises süüdistatud Maksim Reva. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabatahtlike Krimmi lähetamise üleskutsega esinenud  Kremli-meelse aktivisti Dmitri Linteri sõnul ei ole kellelgi plaanis Krimmi sõitjatest eraldi gruppi moodusta ning vabatahtlikud on viimastel päevadel pidevalt Krimmi kohapeale sõitnud.

«Kui inimene saab oma reisi eest ise maksta, on see teretulnud. Aga kui tal ei ole võimalik seda teha, siis maksavad reisi eest Venemaa ja Krimmi ärimehed, kes on valmis toetama seda, et Krimmi sündmusi kajastataks objektiivselt,» ütles Linter portaalile Postimees.ru.

Linteri sõnul toetavad inimeste Krimmi sõitmist ka Krimmi administratsioon, organisatsioon «Vene internatsionaal» ja partei Rodina.

Linteri sõnul on Venemaal avaldanud soovi Krimmi kohapeale olukorraga tutvuma sõita üle 500 inimese.

Linteri sõnul tuleb Krimmist vastuolulisi teateid ning olukorrast adekvaatse ülevaate saamiseks tuleb olukorda kohapeal oma silmaga näha.  «Olukord on kohapeal tõepoolest rahutu, seetõttu kirjutasin oma postituses sõna «puhkus» jutumärkides,» lausus ta.

Linter kirjutas pühapäeval oma Facebooki lehel, et partei Rodina, hiljuti loodud rahvusvaheline liikumine «Vene internatsionaal» ja paljud teised patriootlikud organisatsioonid kutsuvadd vabatahtlikke osalema Krimmis rahuvalve ja humanitaarmissioonil. Ta kutsus kõiki aktsiooniga ühinema ja märkis, et pani ka ennast vabatahtlikuna kirja.

«Ma kirjutasin avalduse. Loome vabatahtlike meeskonna ühiseks «puhkuseks» Krimmis. Kes Euroopast tahab toetada meie seltsimehi Ukrainas ja lõõgastuda värskes õhus, kirjutage mulle. Tagame sõidukulud, toitlustuse, majutuse ja treeningu. Seisame rahu eest maailmas,» kirjutas Linter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles