Eesti eurosaadikutel õnnestus pääseda soovitud komisjonidesse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament.
Europarlament. Foto: EPA

Euroopa Parlamendis kiideti täna heaks 20 komisjoni ja kahe allkomisjoni liikmete nimekirjad. Enamasti pääsesid Eesti eurosaadikud komisjonidesse, mida nad eelistasid.

Andrus Ansip kinnitati tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjoni liikmeks, kuhu ta ka soovis.

Oma loodetud koha sai ka Marju Lauristin, kes kinnitati kodanikuvabaduste, justiits- ja siseasjade komisjoni.

Kallase ja Ansipiga ühte fraktsiooni kuuluv Yana Toom sai petitsioonikomisjoni, tööhõive- ja sotsiaalkomisjoni ning kultuuri- ja hariduskomisjoni, kuhu ta ka pürgis.

Kaja Kallas ja Indrek Tarand määrati eelarvekomisjoni. Kaja Kallas soovis tegelikult pääseda siseturu ja tarbijakaitsega tegelevasse komisjoni (IMCO) või majanduse ja rahandusega tegelevasse komisjoni (EMCO), kuid tõdes juba varem, et pole väga pettunud ka eelarvekomisjoni saades, sest saab siiski majandusvaldkonnaga tegeleda.

Tunne Kelam kinnitati väliskomisjoni ning julgeoleku ja kaitse allkomisjoni.

Liikmete arvu poolest on Euroopa Parlamendis suurim väliskomisjon, kuhu kuulub 71 liiget. 69 liiget on keskkonna-, rahvatervise ja toiduohutuse komisjon, 67 liiget tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjonis. Kõige väiksemad on kalanduskomisjon, õiguskomisjon ja põhiseaduskomisjon, igas neist on 25 liiget.

Parlamendi kodukorra alusel peaks komisjonide koosseis võimalikult suurel määral peegeldama parlamendi koosseisu. Komisjoni kohtade jaotuse proportsionaalsus fraktsioonide vahel peab vastama lähimale sobivale täisarvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles