Pevkur: intsident kaitsepolitseinikuga sai alguse Eesti vabariigi territooriumil

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Intsident kaitsepolitseinik Eston Kohvriga, kelle Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad toimetasid Moskvasse, sai alguse Eesti vabariigi territooriumil, kinnitas siseminister Hanno Pevkur.

Ministri sõnul ütles Eesti suursaadik Moskvas Jüri Luik, et Vene pool ei ole kahjuks jätkuvalt võimaldanud konsulil Eston Kohvriga kohtuda, ja et pühapäeval jätkub kohtumise taotlemine Venemaa võimudelt, vahendas ERR uudised.

«Aga minu vestlus Vene ministriga oli selline, kus me mõlemad nii-öelda mõistsime olukorra tõsidust, ja tema andis väga palju olulist infot.»

Küsimusele, kas võime olla kindlad, et see intsident toimus Eesti vabariigi territooriumil, vastas Pevkur: «Me võime olla kindlad, et see intsident sai alguse Eesti vabariigi territooriumil. Loomulikult, kui inimest tiritakse üle kontrolljoone Venemaa poolele, siis see intsident seal jätkus, aga see sai alguse Eesti poolel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles