Reinsalu «Hõbekuulist»: IRL selliste infooperatsioonidega ei tegele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu lükkas tagasi väited, justkui oleks erakonna tipp-poliitikud lekitanud ajakirjandusse materjale, mis viisid Siim Kallase kevadel otsusele uue valitsuse moodustamisest loobuda.

Reinsalu ütles täna Kuku raadio saates «Vahetund Postimehega», et IRLi aseesimees Eerik-Niiles Kross on Eestis legendaarne mees ning legendaarsetele meestele omistatakse teinekord ka asju, mis on põnevad, kuid õiged ei pruugi olla. Tema sõnul tuli Kallase loobumine IRLile samasuguse üllatusena nagu toona kõigile teistele.

Küsimusele, kas erakonna tuumikusse kuuluvad poliitikud on ajakirjandusse Kallast puudutavaid dokumente lekitanud, vastas Reinsalu eitavalt ning kinnitas, et IRL sellist tüüpi infooperatsioonidega ei tegele.

Reinsalu meenutas, et Reformierakonna esindajad püüdsid juba kevadel viidata, justkui olnuks IRL juhtunuga seotud. Samas kordas ta, et Kallase teade tuli erakonnale üllatusena ning partei ei saa pidada oma teeneks, et peaministriks on saanud Taavi Rõivas.

Postimees kirjutas täna, et valitsuse moodustamise eel päevalehe artiklisarjani viinud materjalid aitas ajakirjandusse IRLi tuumik – Urmas Reinsalu, Juhan Parts, Margus Tsahkna ja Gerrit Mäesalu – eesotsas Krossiga. Kallas teatas märtsi keskel, et loobub peaministriks ja Reformierakonna esimeheks kandideerimast endavastase meedikampaania tõttu.

Postimehe küsimusele, kust ja kelle initsiatiivil ilmusid välja dokumendid, millega teda survestati, vastas Kallas toona, et ei ole mõtet sellel enam peatuda. «Pole enam oluline,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles