Baltimaade presidendid võtavad Berliinis vastu aasta eurooplase auhinna

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Leedu president Dalia Grybauskaitė ja Läti president Andris Bērziņš.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Leedu president Dalia Grybauskaitė ja Läti president Andris Bērziņš. Foto: Erikas Ovčarenko / 15min / Scanpix

Baltimaade presidentidele antakse Berliini müüri langemise 25. aastapäeva eel üle Kuldse Victoria auhind aasta eurooplase kategoorias.

See on tunnustus Baltimaadele iseseisvuse taastamise, euroopalike väärtuste edendamise, Euroopasse lõimumise ning edukate majanduslike ja poliitiliste reformide eest, vahendas Vabariigi Presidendi kantselei.

Auhinna annab homme õhtul üle Saksa ajakirjade kirjastajate ühing – enam kui 400 väljaandjat koondav Verband Deutscher Zeitschriftenverleger. Selle võtavad vastu presidendid Toomas Hendrik Ilves, Dalia Grybauskaitė ja Andris Bērziņš.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel annab Kuldse Victoria auhinna üle Saksa jalgpallurile Miroslav Klosele.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel annab Kuldse Victoria auhinna üle Saksa jalgpallurile Miroslav Klosele. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Eelnevate aastate Kuldse Victoria auhinna laureaatide seas on ka Saksamaa president Joachim Gauck, Donald Tusk Poola peaministrina, Ameerika Ühendriikide ja Saksamaa endised välisministrid Henry Kissinger ja Hans-Dietrich Genscher.

Eesti, Läti ja Leedu presidentide auks annab Berliinis piduliku lõunasöögi Saksamaa riigipea Joachim Gauck. President Toomas Hendrik Ilves kõneleb ka Saksa Välispoliitika Ühingus, kus ta keskendub drastiliselt muutunud rahvusvahelisele julgeolekuolukorrale Euroopas, NATO ja Euroopa Liidu uutele väljakutsetele ning Saksamaa liidrirollile Euroopa Liidu väärtuste eest seismisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles