Gruusia soovib sanktsioonide kehtestamist Venemaa poliitikutele

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili.
Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia ootab, et Euroopa Liit mõistaks esmaspäevasel erikohtumisel hukka Venemaa sissetungi Gruusiasse ja karistaks Venemaa poliitilist juhtkonda.


«Venemaa isoleerimisel pole mingit mõtet,» ütles Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili AFP-le.

Tema hinnangul peaks sanktsioone kehtestama Venemaa poliitikutele, mitte Vene rahvale, kuid ta ei täpsustanud, millised sanktsioone ta konkreetselt silmas peab.

Euroopa Liidu liikmesriikide liidrite erikohtumine toimub esmaspäeval Brüsselis, kus arutatakse euroliidu edasisi suhteid Venemaaga ja võimalikku abi Gruusiale.

Kuigi Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner on viidanud, et euroliit võib Venemaale seoses konflikti tõttu Gruusias kehtestada sanktsioone, pole mitmed juhtivad euroliidu poliitikud sellega nõus.

Soome president Tarja Halonen teatas eile, et riik ei toeta Venemaa-vastaseid sanktsioone ja pidas nende kehtestamist ka ebatõenäoliseks, vahendas YLE.

Haloneni seisukohta toetas ka Soome peaminister Matti Vanhanen, kelle kinnitusel peaks probleemile leidma muu lahenduse.

Sanktsioonide kehtestamisse suhtus skeptiliselt ka Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier, kes ütles väljaandele Frankfurter Allgemeine Zeitung antud intervjuus, et Euroopa Liidu huvides on säilitada Venemaaga head suhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles