Rõivas arutas NATO kindraliga liitlaste kohaloleku suurendamist Eestis

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas ja TO Euroopa vägede kõrgem ülemjuhataja kindral Philip Breedlove.
Peaminister Taavi Rõivas ja TO Euroopa vägede kõrgem ülemjuhataja kindral Philip Breedlove. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ja NATO Euroopa vägede kõrgem ülemjuhataja kindral Philip Breedlove arutasid tänasel kohtumisel Põhjala-Balti regiooni julgeolekut, NATO heidutuse tugevdamist ja Walesi tippkohtumise otsuste elluviimist.

Peaminister tänas NATO Euroopa vägede kõrgemas peakorteris toimunud kohtumisel Breedlove’i kiire ja otsustava töö eest meie regiooni julgeoleku suurendamisel, teatas valitsuse pressiesindaja.

«Venemaa agressioon Ukrainas on kogu Euroopa julgeolekuolukorda fundamentaalselt muutnud ning NATO on sellele reageerinud kõrgema valmisolekuga,» ütles Rõivas, kelle hinnangul tuleb NATO kohalolekut Eestis ja lähiriikides veelgi suurendada.

Peaminister Rõivas toonitas, et Eesti valitsus on täielikult pühendunud Walesi tippkohtumise otsuste elluviimisele ja NATO heidutushoiaku, sealhulgas liitlaste püsiva kohaloleku, tugevdamisele Balti regioonis.

«Arutasime kindral Breedlovega järgmisi samme, sealhulgas liitlaste kohaloleku suurendamist ja varustuse eelpositsioneerimist Eestis,» ütles Rõivas. Peaministri sõnul sai ta kohtumisel kindluse, et Eesti plaanitavad investeeringud kaitseväe keskpolügoni laiendamisse ning liitlastele kasarmute ning laohoonete ehitamisse aitavad kohaloleku kiirele suurendamisele kaasa.

Valitsus teeb liitlaste kohaloleku suurendamiseks vajalikud otsused eeldatavalt juba järgmisel neljapäeval.

Kokku investeeritakse enam kui 40 miljonit eurot ning see võimaldab Eestil võõrustada senisest suuremal hulgal liitlaste vägesid ning rajada Eestisse ka varustuse eelpaigutuse, tankide harjutusala ning NATO staabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles