Soomes hukkus taas Eesti tööline

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja.
Ehitaja. Foto: Margus Ansu.

Möödunud nädalal hukkus Helsingi lähedal ehitusobjektil 56-aastane Eestist pärit mees, see oli juba teine eestlase surmaga lõppenud tööõnnetus augustis.

Õnnetus juhtus 27. augustil lõuna paiku Ida-Helsingis Kontulas, kus lammutustööde käigus kukkus 56-aastasele mehele peale raske uks.

Teised töölised kutsusid kohe abi, kuid mees hukkus silmapilk.  

Helsingi politsei kinnitas Postimees.ee’le, et hukkunu oli kodakondsuseta mees, kes elas koos perega Helsingis. Mees oli politsei andmetel sündinud Nõukogude Liidus, Karjalas, kuid elas enne Soomes tööle asumist Eestis.

Helsingi politsei uurib nii selle kui ka 15. augustil juhtunud õnnetuse asjaolusid. Siis kukkus Vuosaari sadama töömaal kolmandalt korruselt alla ning suri saadud vigastustesse umbes 60-aastane eestlasest ehitaja.

Anonüümseks jääda soovinud Soome ehitustöödega seotud allika sõnul on Eestist pärit ehitajate hulljulgus ja ohutusnõuete eiramine Soomes probleemiks kujunemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles