Tallinna-Tartu maanteel hukkus jalakäija

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Täna, 28. veebruaril kella 19.05 ajal juhtus raske liiklusõnnetus Tallinna-Tartu maantee 17. kilomeetril, kus hukkus jalgsi maanteel liikunud meesterahvas. 

Liiklusõnnetus juhtus Kautjala bussipeatuse juures, kus teed ületanud meesterahvas sai löögi Tallinna poolt lähenenud sõiduautolt BMW. Esialgsetel andmetel oli jalakäija juba ületanud sõidutee Tallinnasse viiva suuna ja eraldusriba ning kokkupõrge toimus Tartusse suunduval esimesel sõidurajal.

Liiklusõnnetuses hukkunud meesterahva isik on tuvastamisel. Sõiduautot juhtis 1992. aastal sündinud mees, kes oli kaine ning tal on juhtimisõigus. 

Põhja prefektuuri avariipolitseinik Triin Sarapuu sõnul on maanteel juhtunud jalakäijaõnnetuste tagajärjed enamasti äärmiselt traagilised.

«Jalakäijate ohutuse tagamiseks peavad tähelepanelikud olema nii jalgsi liikujad ise kui ka autojuhid. Jalakäijatelt eeldab ohutus enda hästi nähtavaks tegemist kas siis helkuri või valgusallikaga, sõidutee vasakus ääres liikumist ning hoolt tee ületamisel. Autojuhid peavad aga pidevalt arvestama, et ka maanteel võib ootamatult tuledevihku ilmuda jalakäija ning hoidma sõidukiirus selline, et inimesest on võimalik ohutult mööduda,» rääkis Sarapuu.

Lubatud sõidukiirus õnnetuspaigas on 90 kilomeetrit tunnis, teelõik on valgustamata, teekate kuiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles