Bagapš tahab Abhaasiasse paigutada Vene armeebrigaadi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO vaatlusmissioon Abhaasias (UNOMIG).
ÜRO vaatlusmissioon Abhaasias (UNOMIG). Foto: Wikipedia.org

Gruusiast omaalgatuslikult lahku löönud Abhaasia separatistide liider Sergei Bagapš loodab vastupidiselt eelmisel nädalal meedias levitatud infole, et Venemaa paigutab sellesse piirkonda siiski oma väed.

Bagapš arvestab enda sõnul mõne tuhande sõduri viibimisega vabariigi territooriumil juba viibivate rahuvalvajate kõrval, vahendas Interfax. «Me ise palusime, mina isiklikult palusin, et Vene väed oleksid Abhaasias – ja nad hakkavad seal olema,» kinnitas ta intervjuus ajalehele Rossiiskaja Gazeta.

«Ma arvan, et me suudame majutada hea brigaaditäie relvajõude Vene Föderatsoonist, kuni kolm-neli tuhat inimest. Linnakud, majad ja infrastruktuur ehitatakse endistesse baasidesse Gudautas ja Otšamtšira rajoonis. Ka rahuvalvekontingent jääb, lisaks ilmuvad Gali rajooni veel meie piirivalvurid.»

Bagapš nimetas seejuures eksituseks eelmisel nädalal avaldatud infot, nagu ta ei kavatseks anda luba Vene sõjaväebaaside rajamisele Abhaasiasse.

«See on arusaamatus. Ma andsin intervjuud ja minult küsiti, kas vabariiki ehitatakse uued sõjalised objektid. Ma ütlesin nii: uusi ehitama ei hakata, aga vanad kõik taastame. Sealt saigi alguse info, nagu oleks Abhaasia president vastu Vene vägede viibimisele vabariigis. Aga kõik on hoopis vastupidi.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles