Reinsalu Kohvrist: erinevad lahendused on vähemalt teoreetiliselt laual

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Jaanus Lensment

Justiitsminister Urmas Reinsalu ütles täna Pihkvas kohtu all olnud Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri juhtumit kommenteerides, et võimalikke lahendusteid on mitmeid ja kõik need on vähemalt teoreetiliselt laual.

Reinsalu ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et praegu töötatakse koos partneritega selle nimel, et survestada Vene Föderatsiooni Kohvrit tingimusteta vabastama ning tuua ta Eestisse tagasi. Kuidas, milliste menetluste ja võtete kaudu seda saavutada, on tema sõnul väga delikaatne töö.

«Arusaadavalt Eston Kohvri huvisid silmas pidades, et neid asju ja võimalikke edasisi lahendusteid oleks võimalik analüüsida ja menetleda, ma rohkem kommenteerima ei hakka. Erinevad lahendused on kindlasti vähemalt teoreetiliselt laual,» lausus ta.

Küsimusele võimalikust vangide vahetusest vastas Reinsalu, et see on teema, mida ei kommenteeri ükski riik. Ta kordas, et teoreetilisi lahendusi on mitmeid.

Reinsalu sõnul on kõigil inimestel praegu oluline soovida Kohvrile kui Eesti riigiametnikule, keda hoitakse välisriigi poliitilise manipulatsiooni ja õigusrikkumise tulemusena süütult kinni, jõudu, vaprust ja vastupidamist. Tema kinnitusel on oluline, et Kohver teaks, et ta pole üksi, vaid tal on Eesti rahva ja riigi toetus.

Pihkva kohus pikendas täna Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 4. augustini ja pani paika, et süüasja kohtulik uurimine algab kinniste uste taga 8. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles