Riik jätkab lasterikastele peredele kodutoetuse maksmist

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex
Kredex Foto: Kredex

Alates homsest kuni juuli lõpuni saavad lasterikkad pered taotleda KredEx'ist kodutoetust, mida tagasi maksma ei pea.

Tegemist on ühekordse riikliku toetusega, mille maksimummääraks on 7000 ning kaheksa või enama lapsega perede puhul 14 000 eurot. Toetusesaaja ei kohustu seda hiljem tagasi maksma.

Toetus on mõeldud lasterikastele peredele, kus kasvab vähemalt neli kuni 19-aastast last ning kelle sissetulek ühe leibkonna liikme kohta on kahe viimase aasta tuludeklaratsioonide alusel mitte rohkem kui 355 eurot kuus.

Abi eesmärgiks on eluasemetingimuste parandamine ja kaasajastamine ning toetuskõlbulikeks tegevusteks on eluaseme püstitamine, rekonstrueerimine, laiendamine, renoveerimine ning tehnosüsteemide või – võrkude rajamise ja hooldusega seotud tegevused. Lisaks on toetuse abil lubatud eluaseme soetamisega kaasnevate kulutuste tegemine ning eluasemelaenu põhiosa puudutava jäägi tasumine.

Toetust võivad taotleda ka need leibkonnad, kes on varasematel aastatel riigilt sama tüüpi abi juba saanud. Sel juhul on oluline, et eelnevalt saadud rahasummasid kasutati sihtotstarbeliselt ning esitatud peavad olema toetusega seotud projektide lõpparuanded.

Taotluse esitamise tähtaeg on 31. juuli 2015.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles