Dömrose: NATO tugevdagu Balti riikide kaitsevõimet moodsate relvadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter Apache
Helikopter Apache Foto: SCANPIX

Baltimaade ja teiste NATO idapoolsete liikmesriikide kaitsevõimet tuleb tugevdada Venemaa ohu tõrjumiseks kaasaegsete relvadega, ütles alliansi ühendväejuhatuse ülem Hans-Lothar Dömrose reedel Saksa ajalehele Die Welt.

«NATO peaks alustama relvade paigutamist Baltimaadesse ja teistesse idapoolsetesse liikmesriikidesse enne raskerelvastuse paigutamist Ida-Euroopasse,» ütles Hollandis Brunssumis tegutseva NATO väejuhatuse ülem usutluses.

«Me peame varustama oma liitlased kaasaegsete ja tõhusate relvadega, nagu helikopterid, haubitsad, tankid, õhutõrje raketisüsteemid, soomukid ning andma neile väljaõpet selle varustuse kasutamiseks,» sõnas Domröse Saksa ajalehele.

NATO on alati valmis oma liikmesriike kaitsma, ent iga riik peab tagama iseseisva kaitsevõime, lausus ta. «Suuremad NATO riigid peaksid müüma Balti riikidele õiglase hinnaga kaasaegseid relvi,» lisas ta.

Domröse sõnul ei ole tõenäoline Venemaa okupatsioon kogu Ukraina üle. «Isegi kui Venemaa vallutaks kogu Ukraina, ei suudaks ta seda välja kannatada. Hind oleks liiga kõrge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles