Paet: Eston Kohvri vangistust ei pea nimetama kohtuprotsessiks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohvri kohtuprotsess Pihkva kohtus.
Eston Kohvri kohtuprotsess Pihkva kohtus. Foto: Liis Treimann

Euroopa Parlamendi saadiku Urmas Paeti meelest ei tohiks Eston Kohvri vintsutamist Vene vanglates nimetada kohtuprotsessiks. «Tegemist on poliitilise ja õigusliku farsiga ning räige inimõiguste rikkumisega,» teatas Paet.

«Ükskõik, mida Eston Kohvri suhtes Moskvas ja Pihkvas fabritseeritakse, ei oma see mingit sisulist tähtsust. Tegemist on Vene eriteenistuse FSB tegevusega oma autoriteedi suurendamiseks FSB töötajaskonna ja kogu Venemaa silmis. Selle propagandategevuse hind on olnud juba üle kümne kuu Eston Kohvri elust,» teatas Urmas Paet, kelle sõnul ei peaks pöörama mingit tähelepanu Kohvri «kohtuasjale» ja «süüdistustele» ega nende sisule. «Me ei pea minema FSB avantüüriga kaasa, vaid nõudma tema kohest vabastamist.»

«Kohvri röövimise ja vanglates hoidmise näol on tegu rahvusvahelise õiguse jämeda rikkumisega ning kõik sammud, mida Venemaa on tema suhtes ette võtnud, on poliitiline farss, milles suurimad kannatajad on Eston Kohver ja tema lähedased,» ütles Paet, kelle sõnul on samal seisukohal lisaks Eestile ka Euroopa Komisjon, Euroopa Parlament, Euroopa Nõukogu ning paljud demokraatlikud riigid.

«Mida kauem Kohvri kinnipidamine kestab, seda rohkem kahjustab see Venemaa rahvusvahelist kuvandit veelgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles