Taudi nakatunud farmi juht: seatalitajatel on nutt varuks

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aafrika seakatku nakatunud Rämsi farmi (Heko Põld OÜ) juht ja enamusosanik Heino Kõrgeperv ütles intervjuus Postimehele, et homme plaanitava 1200 sea hukkamise ootus toob talitajatele pisarad silmadesse.

Meedia räägib sellest, et sead tapetakse ja kuidas seda tehakse. Rumal küsimus, aga kuidas selle kõige teie farmis päriselt toimumine emotsionaalselt mõjub?

Emotsionaalselt on see üliraske. Sõltub ju inimese närvikavast – meil on talitajad peamiselt naisterahvad ja nemad näevad, mis siin praegu toimub. Nutt on kogu aeg varuks. See on üliraske teema. Sellist asja pole keegi niimoodi läbi elanud. See on enneolematu kogemus. Seda ei soovita kellelegi...

Mis saab teie farmi töötajatest seniks, kuni laut peab vähemalt paar kuud tühjana seisma?

Ma ei ole veel sellele täpselt mõelnud. Täidan kõigepealt ära need veterinaarameti nõuded, mis on seotud tänase ja homse päevaga. Ma ei ole töötajate juurde veel selle teemaga jõudnud. Eks tegelen sellega peagi.

Vaevalt, et te oskasite sellist katastroofi karta.

Ma ei usu, et keegi üldse võiks midagi sellist mõelda. Kõik, kes on seotud põllumajanduse või loomakasvatusega, saavad aru, kui valus see on.

Kas on lootust, et saate siiski mõne kuu pärast seakasvatajana jätkata?

Ausalt öeldes ei oska sellele praegu vastata. Üritan kõigepealt praegused mured lahendada ja mõtlen tulevikule siis, kui olen suuteline need toimetused ära tegema, mis on minu õlgadele laskunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles