Valitsus suunab 6,3 miljonit eurot seakatkukahjudeks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatk
Seakatk Foto: Ekraanitõmmis reporter.ee videolt

Valitsus otsustas oma reservist 6,3 miljoni eurose seakatku kahjude hüvitamise asemel teha seda sildfinantseerimise abil.

Maaeluministeerium taotles Vabariigi Valitsuse reservist 6 351 166 eurot sigade katku tõrjega seotud kulude katmiseks. Eelnimetatud summa sisaldab nii juba tehtud kulude arvestust kui ka prognoosi jooksva aasta lõpuni.

Kuna loomatauditõrjega seotud kulude katteks on võimalik taotleda toetust Euroopa Komisjonilt vastavalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele 2014/652/EL, siis pakkus rahandusministeerium kulude kohe valitsuse reservist katmise asemel välja alternatiivse võimaluse. See tähendab sildfinantseerimisvahendite eraldamise kaudu valitsuse reservi väljamakse edasilükkamist.

Samuti võimaldab sildfinantseerimisvahendite ajutine eraldamine võtta kasutusele valitsuse reservi raha vaid selles mahus, mida välistoetus ei kata.

Valitsus otsustas toetada rahandusministeeriumi ettepanekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles