Aasta õppijaks nimetati vanemmehaanikuna töötav Ivan Boitšuk

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel tunnustas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi aasta õppijat, koolitajat, õpitegu, koolitussõbralikku organisatsiooni ning omavalitsust. Aasta õppijaks nimetati vanemmehaaniku ametit pidav Ivan Boitšuk.

Aasta koolitajaks tituleeriti Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpetaja Lembit Miil, aasta õpiteo tiitel anti Tartu Ülikooli väärikate ülikoolile, aasta koolitussõbraliku organisatsiooni nimetuse pälvis OÜ Pomemet ja aasta koolitussõbralikuks omavalitsuseks sai Märjamaa vald.

Aasta õppija 2015 Ivan Boitšuk on 34-aastane Shedfish OY vanemmehaanik, kes omandas keskhariduse Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumis ja lõpetas käesoleval aastal Eesti Merekooli. Kõige olulisem on ta enda arvates aga muutus suhtumises: kui teised läksid merele iPod’ide ja iPad’idega, olid temal kotis õpikud.

Aasta õppija eripreemia anti 71-aastasele Võhma linnavolikogu esimehele Leida Kuldile, kes lõpetas tänavu Tartu Tervishoiu kõrgkooli meditsiiniõe erialal. Aasta õppija «rahva lemmiku» tiitli sai Saaremaa Rajaleidja keskuse sotsiaalpedagoog Kätlin Poopuu, kes lõpetas Tartu ülikooli Pärnu kolledži ning omandas ka abipolitseiniku kutse.

Aasta koolitaja 2015 on Pärnumaa kutsehariduskeskuse väga selge ja arusaadava õpetamisstiiliga õpetaja Lembit Miil, kes valdab suurepäraselt oma aineid: mehhaanikat ja metallitööd, tehnilist ja masinjoonestamist, masinaehitust, pneumaatikat ja hüdraulikat. Aasta koolitaja eripreemia anti Tallinna täiskasvanute gümnaasiumi õpetajale Ave Soekovile, kes väärtustab õppija iga edusammu ning jõupingutust, oskab kuulata ja mõista.

Aasta koolitussõbralik organisatsioon 2015 on Lääne-Virumaal, Kadrina vallas ehitusmasinatele lisaseadmeid tootev ettevõte Pomemet, kus töötajate õppimist igati tunnustatakse ning soositakse.

Aasta koolitussõbralikus omavalitsuses – Märjamaa vallas – toetatakse elanike juurdepääsu tasemeharidusele ja täiendusõppele. Vald paneb õla alla kodanikuühenduste algatustele, võimaldab oma ruume tasuta kasutada ning tunnustab õppijaid ja koolitajaid.

Aasta õpitegu 2015 on Tartu ülikooli väärikate ülikool, kus antakse eakatele võimalus elukestvaks õppeks ja toetatakse seeläbi nende toimetulekut. Õppetöö toimub Tartus, Tallinnas, Türil, Kuressaares, Narvas ja Valgas. Eelmisel õppeaastal lõpetas 1500 inimest üle Eesti, algavaks õppeaastaks on registreerunud juba üle 2000 osaleja.

Aasta õpiteo eripreemia määrati mittetulundusühingu Süda-Eesti Sotsiaalkeskuse projektile «Sihid selgeks – elus edasi», mis toetas Järvamaal lastega kodus olevaid noori emasid ning töötuid noori, et leida sobiv väljund tööturule naasmiseks või õpingute jätkamiseks. Projekti käigus tehti piirkondlikku koostööd Paide täiskasvanute keskkooli ja kohalike omavalitsustega.

Täiskasvanud õppija nädal on saanud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanuharidust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks. Nädala jooksul on fookuses inimeste elukestev õppimine ja enesetäiendamine kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus muutuvas maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles