Vaata, kes toetasid kooseluseaduse menetlemist, kes väljahääletamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Riigikogus läbis täna napilt esimese lugemise vastakaid arvamusi tekitanud kooseluseaduse rakendamise eelnõu, mille tagasilükkamist toetas 41, menetlusse jäämist aga 42 riigikogu saadikut.

Keskerakonna 27 saadikust oli eelnõu menetlusest väljahääletamise poolt 16 ehk Dmitri Dmitrijev, Peeter Ernits, Mihhail Korb, Valeri Korb, Siret Kotka, Heimar Lenk, Aadu Must, Andrei Novikov, Rein Ratas, Erki Savisaar, Mihhail Stalnuhhin, Märt Sults, Tarmo Tamm, Marika Tuus-Laul, Viktor Vassiljev ja Toomas Vitsut.

Isamaa ja Res Publica Liidu 14 saadikust toetas eelnõu tagasilükkamist 11: Raivo Aeg, Siim Kiisler, Aivar Kokk, Viktoria Ladõnskaja, Andres Metsoja, Kalle Muuli, Juhan Parts, Helir-Valdor Seeder, Priit Sibul, Ken-Marti Vaher ja Einar Vallbaum.

Samuti toetas rakenduseelnõu väljahääletamist seitse Vabaerakonna fraktsiooni liiget ehk Jüri Adams, Andres Ammas, Krista Aru, Andres Herkel, Külliki Kübarsepp, Ain Lutsepp ja Artur Talvik ning kõik Konservatiivse Rahvaerakonna saadikud: Mart Helme, Martin Helme, Uno Kaskpeit, Jaak Madison, Raivo Põldaru, Henn Põlluaas ja Arno Sild.

Eelnõu menetlusse jäämise poolt oli kokku 42 saadikut, neist 25 Reformierakonnast: Yoko Alender, Remo Holsmer, Jüri Jaanson, Liina Kersna, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Eerik-Niiles Kross, Martin Kukk, Kristjan Kõljalg, Ants Laaneots, Maris Lauri, Lauri Luik, Madis Milling, Meelis Mälberg, Keit Pentus-Rosimannus, Heidy Purga, Mati Raidma, Laine Randjärv, Valdo Randpere, Vilja Savisaar-Toomast, Andre Sepp, Imre Sooäär, Anne Sulling, Urve Tiidus ja Terje Trei.

Samuti hääletasid tagasilükkamise vastu kõik 15 sotsiaaldemokraati: Andres Anvelt, Kalev Kotkas, Kalvi Kõva, Helmen Kütt, Jaanus Marrandi, Marianne Mikko, Sven Mikser, Eiki Nestor, Ivari Padar, Urve Palo, Heljo Pikhof, Mihkel Raud, Mark Soosaar, Tanel Talve ja Rainer Vakra. Eelnõu tagasilükkamise vastu ehk menetlusse jäämise poolt olid ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Maire Aunaste ja vabaerakondlane Monika Haukanõmm.

Riigikogu 11 liiget hääletusel ei osalenud: reformierakondlased Igor Gräzin, Kalle Laanet ja Aivar Sõerd, keskerakondlased Jaanus Karilaid, Jüri Ratas, Martin Repinski, Mailis Reps, Kersti Sarapuu ja Vladimir Velman ning IRLi kuuluvad Marko Mihkelson ja Mart Nutt, kuus saadikut aga puudusid istungilt: reformierakondlased Deniss Boroditš ja Kalle Palling ning keskerakondlased Enn Eesmaa, Olga Ivanova, Anneli Ott ja Kadri Simson.

Kõige värskem riigikogu liige Kerstin-Oudekki Loone, kes pääses parlamenti riigikohtus lõplikult süüdi mõistetud keskerakondlase Priit Toobali asemel, ei ole veel riigikogu liikme vannet andnud ega täida seetõttu saadikukohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles