Vabaerakond saab uue tegevjuhi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Väinsalu
Vello Väinsalu Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Vabaerakonna juhatus otsustas eile nimetada teadusajakirjaniku Margus Maidla asemel erakonna uueks tegevjuhiks ettevõtja Vello Väinsalu, kes asub ametisse järgmisel aastal.

Vabaerakonna esimees Andres Herkel tõstis erakonna teatel esile Väinsalu organisatoorseid võimeid ja häid teadmisi majandusest. «Uue erakonnana on meil tulnud tegutseda piiratud majanduslike võimaluste tingimustes ning üks ettevõtlik ja läbilöögivõimeline tegevjuht on erakonnale enam kui vajalik,» märkis ta.

Väinsalu ütles erakonna pressiesindaja teatel, et vabaerakondlik tegevus on pakkunud talle paljusid äratundmiskohti, kuid andnud ka lootust, et asjad, mis Eesti erakondlikul maastikul on seni viltu läinud, võivad saada korrektse sisu just Vabaerakonnas. «Kuid ainult sellele loota ei oleks õige, seepärast ongi ainus võimalus, et asju muuta, neis ka ise aktiivselt kaasa lüüa,» lausus ta.

Erakonna tegevusest rääkides peab Väinsalu oluliseks, et Vabaerakond oleks nähtaval nii meedias ja reitingutabelites, kuid ka igas Eesti nurgas. Tema sõnul tähendab see ennekõike tööd piirkondadega ja sellest lähtuvalt erakonna eesmärkide sõnastamist. «Me peame kindlasti pöörama rohkem rõhku Eesti ühtlasele arengule ja leidma need lahendused, et elu oleks võimalik kõikjal Eestis,» ütles ta.

Samuti nimetas ta Vabaerakonna suureks väljakutseks 2017. aasta sügisel toimuvaid kohalikke valimisi. «Kokkuvõttes on ka see töö piirkondadega ja nüüd juba väga kiireloomuline töö. See tähendab olukorra kaardistamist, tegevuskava koostamist ja ka erakonna valimiseelse eelarve koostamist,» märkis suvel Vabaerakonnaga ühinenud Väinsalu.

Väinsalu on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonna, töötanud ehitusorganisatsioonis EKE ja juhtinud pikalt enda osalusega ELKE Grupi ASi. Samuti on ta juhtinud neli aastat Vihula vallavolikogu ja kuulub Eesti Reservohvitseride Kogu vanematekogusse.

Praegu töötab mullu asutatud Vabaerakonna tegevjuhina teadusajakirjanik Margus Maidla, kelle ametiaeg lõpeb 31. detsembril. Maidla tööperioodi jäi partei teatel erakonna riigikogu valimiste kampaania ja organisatsiooni esmane ülesehitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles