Parimaks e-poliitikuks valiti Marko Mihkelson

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Meediaasjatundjad valisid rahvusraamatukogus toimud mõttekojas parimaks sotsiaalmeediat kasutavaks riigikogulaseks Marko Mihkelsoni.

Portaalis Delfi toimunud gallupi tulemusena langes «rahva valiku» auhind Keskerakomnna fraktsiooni liikmele Kadri Simsonile.

Marko Mihkelson on žürii üksmeelsel hinnangul poliitik, kes on kõige sihikindlamalt ja professionaalsemalt sotsiaalmeedia võimalusi kasutunud. Ta on sisukas, usaldusväärne ja asjatundlik – seda eelkõige välispoliitilisti teemasid kajastades. Eriti hinnatav on Marko Mihkelsoni valmisolek asuda dialoogi sotsiaalvõrgustiku osalistega.

«Kuidagi tühi tunne on, aga samas rõõmus ka. Enda vabatahtlik orjastamine sotsiaalmeedia võrgustikus on veidi ennast õigustanud,» tänab Marko Mihkelson Facebookis e-riigi akadeemiat tunnustuse eest.

Kadri Simsoni toetuseks anti portaalis Delfi üle poole häältest. Kuigi Delfi gallup võib olla mõjutatav erakondade kontoritest, on Kadri Simson igati väärt auhinda. Tema tegevus sotsiaalvõrgustikes on olnud ka žürii hinnanguil kirglik, sisukas ja järjekindel.

E-poliitiku kandidaate oli kaheksa, neist kolm (Andres Herkel, Mart Laar ja Marko Mihkelson) kuuluvad IRLi, kaks (Keit Pentus ja Silver Meikar) Reformierakonda, kaks (Evelyn Sepp ja Kadri Simson) Keskerakonda ja üks (Hannes Rumm) Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Tublima e-poliitiku valis nende hulgast uue meedia asjatundjatest koosnev žürii.

Mõttekojas koorus välja idee, et riigikogu järgmise aasta märtsikuus valitavat koosseisu tuleks kohe alguses tuttvustada sotsiaalmeedia kasutamise oskustega, et nii aidata kaasa rahvaesindajate ja kodanike sisukale dialoogile.

Riigikogu XI koosseisu tublima e-poliitiku väljaselgitamise korraldas e-Riigi Akadeemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles