Seppik: Keskerakonna jaoks ei ole see hea uudis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik riigikogu kõnepuldis.
Ain Seppik riigikogu kõnepuldis. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna aukohtu esimees ja riigikogulane Ain Seppik ütles Postimees.ee’le, et julgeolekukomisjoni tänane avaldus ei ole Keskerakonnale hea uudis, kuid samas lisas ta, et vaja on täiendavat infot.

Täna teatasid valitsuse julgeolekukomisjoni liikmed, et Edgar Savisaar on lisaks kiriku ehitamise toetamisele küsinud konspireeritud viisil täiendavalt raha erakonnale ning väidetavalt takistas kaitsepolitseiamet erakonna varjatud rahastamise katse.

Seppiku sõnul on neid väiteid raske temal kommenteerida, sest KAPO talle ettekandeid ei tee ning tõendid on komisjoni käsutuses.

«Keskerakonna jaoks ei ole hea uudis, tegemist on äärmiselt tõsise süüdistusega Keskerakonna ja juhtiva poliitiku vastu,» hindas ta. «Kuid komisjon peab oma järeldust põhjendama, enam ei saa nii, et lihtsalt kuulasime ja ütlesime, kuigi endise professionaalina politsei valdkonnas tean, et sellise sensitiivse info avaldamine on alati seotud riskidega.»

Ain Seppik rõhutas samas, et jutud, nagu oleks Edgar Savisaare rahaküsimise kohta Venemaalt infot lekitanud tema, ei vasta tõele.

«Pärast Postimehes ilmunud lugu olen poliitikutega rääkinud, kuid mind ei maksaks sellega siduda,» nentis ta. «Minu jaoks jäävad sellised küsimused ja kõmu arusaamatuks. Pean kuulujutuks ja kommenteerida seega ei saa.»

Seppik lisas, et samas ei tohiks lekitamises midagi hullu olla, sest kirikule raha küsimine on mitmel pool kinnitust leidnud.

2011. aasta riigikogu valimistel Seppik ei kandideeri, kuid selle otsuse võttis ta vastu juba aasta tagasi, mistõttu heidab ta kohe kõrvale väited, nagu oleks otsus seotud Keskerakonna viimaste uudistega.

«Ma ei kandideeri ja ei sooviks osaleda poliitilises mudamaadluses. Väljendasin seda juba aasta tagasi, mistõttu ei saa isegi kahtlustada milleski,» nentis ta.

Seppiku sõnul on ta pikalt poliitikas olnud ja mõnikord on kasulik muutusi teha.

«Minu vanuses võib-olla ka viimane aeg,» sõnas riigikogulane,

Millega Seppik tegelema hakkab, ei soovinud ta pikalt selgitada, nentides, et silmapiiril on vaid nii rahulik elu, kui rahulikult ta seda ise elada soovib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles